Składniki (na 4 porcje koktajlu)
- 1 dojrzały owoc mango
- 300 g truskawek
- 2 stołowe łyżki syropu z mango
- 2 łyżki stołowe syropu z żurawiny
- 200 ml napoju sojowego z dodatkiem wanilii
Instrukcja krok po kroku
- Mango obierz i oddziel owoc od pestki.
- Odważ 250 g mango, pokrój na drobne kawałki i umieść w blenderze.
- Opłucz truskawki i usuń z nich szypułki. Odłóż 4 ładne owoce.
- Dodaj pozostałe truskawki, oba syropy oraz napój sojowy do blendera i dokładnie zmiksuj.
- Pozostałą część mango pokój w kostkę, zmieszaj z gotowym koktajlem i odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
- Schłodzony koktajl przelej do szklanek i udekoruj truskawkami.